torsdag den 21. marts 2013

Yerebatan Sarayı og Sultanahmet Camii

Torsdag d. 14. marts

Selvom det er den sidste dag, og vi allerede skal med bussen mod lufthavnen lidt over 10, så skal det da ikke forhindre os i at få lidt kulturelt ud af dagen. Vi (Cecilie og Mette ledsaget af Nikita) besluttede os derfor at stå tidligt op, så vi kunne nå at se Yerebatan Sarayi og Sultanahmet Camii. "Yerebatan Sarayi" betyder "underjordisk palads", og er en kæmpe underjordisk cisterne fra det 6. århundrede. Dette kæmpe rum blev brugt til at opbevare vand til et palads. I dag bruges det dog kun som seværdighed, og nogle gange spilles der koncerter dernede. Vi var meget betaget af dette mørke rum fyldt med høje søjler, som alle var smukt belyst. Dette storslået rum havde stadig vand, dog ikke så meget som i dets storhedstid. Dernede gik man rundt på en gangsti i mellem søjlerne. I 2 af søjlerne var der et medusa hoved, hvoraf det ene lå på siden og det andet lå på hovedet.

Er det ikke overdådigt?



 



Bagefter tog vi over til Sultanahmet Camii, bedre kendt som Den Blå Moske. Da vi trådte ind i denne moske, blev vi med det samme betaget af dens størrelse og udsmykning. Det er ikke uden grund at den kaldes for den blå moske, for indvendigt er den pyntet med tusindevis af blå sten, hvilket er utrolig smukt. Det er ikke kun indvendigt at denne moske er noget ganske særligt, for udvendigt er den lige så fantastisk med dens 6 høje minareter og flotte arkitektur.







Vi blev dog nødt til at skynde os tilbage til hotellet i en fart, så vi ikke missede bussen. Vi havde i den grad ikke fortrudt at stå tidligt op den morgen, disse besøg var helt sikkert det værd!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar